Menu
Kalendar događaja
  • 31
    jul
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 01
    avg
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 02
    avg
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 03
    avg
    21h
  • 04
    avg
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
Hot in Shop

Koncertna promocija EP izdanja "Veronika" (Ana Vukovojac)


14.06.2024.


Radujemo se da vas pozovemo na premijernu promociju EP-a "Veronika", kantautorke Veronike, koja će se održati 21. juna, na Svetki dan muzike, u klubu Metropolis, sa početkom u 21 čas. Na ovom posebnom događaju, italijansko-srpska kantautorka Veronika (Ana Vukovojac), predstaviće svoj prvi autorski EP, objavljen 1. maja 2024. godine u Beogradu. 


EP-CD sadrži tri pesme: "Veronika", "Born Again" i "Još samo malo sunca" i dolazi u posebnom formatu, nekadašnjeg vinil singla, u ograničenom tiražu. 


EP će publici predstaviti muzički kritičar Branimir Lokner. Veronika je autor i kompozitor svih numera, a njen glas i klavir daju posebnu emociju svakoj pesmi. Kantautorku karakteriše izvođenje na italijanskom, engleskom, srpskom i francuskom jeziku, kao i specifična kombinacija uticaja rock, soul i blues muzike od 60-ih do 2000-ih godina. Iza Veronike stoji iskusni muzički tim i dugogodišnji saradnici: producent i aranžer Rob Falsetti, koji je ujedno i gitarista, kao i bubnjar Massimo Rosari

EP je realizovan u produkciji Shaking Foundations Music uz podršku SOKOJ-a, i sniman je u studijima u Beogradu i Rimu. 


Na koncertnoj promociji EP-a, Veronika će publiku upoznati i sa drugim autorskim pesmama svog opusa, koje će postati deo originalnog mjuzikla “Dalje od Horizonta”.
 Čitav događaj će biti dramskog karaktera i osim Veronike, koncert će svojim učešćem obogatiti Massimo Rosari (bubnjevi), Aneta Gašpar i Sofija Nedeljković (prateći vokali), a sve to u režiji Andrijane Đorđević.

Ana Vukovojac – Veronika rođena je u Beogradu, a veći deo života provela je radeći i živeći u Italiji, Nemačkoj, Austriji i Kini. Od 2020. godine ponovo živi u Beogradu, gde se bavi muzikom sa obnovljenim kreativnim nabojem. 



Pozivamo sve ljubitelje muzike da nam se pridruže u Metropolisu (Makedonska 21), 21. juna u 21 čas, na ovoj jedinstvenoj proslavi muzike, inspiracije, samospoznaje i slobode. Ulaz je besplatan, a ljubitelji muzike i umetnosti će imati priliku da kupe EP, malo umetničo delo za sebe, sa kantautorkinim potpisom.