Menu
Kalendar događaja
  • 31
    jul
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 01
    avg
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 02
    avg
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 03
    avg
    21h
  • 04
    avg
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
Hot in Shop

Billy Gibbons - novi album "The Big Bad Blues"


23.7.2018.

Gitarista slavnog benda ZZ Top, Billy Gibbons objaviće svoj novi solo album "The Big Bad Blues" za Concord Records 21. septembra. Ovaj album će uslediti nakon njegovog albuma iz 2015. godine "Perfectamundo" koji je inspirisan afro-kubanskim stilom. 

Fokus novog albuma je životna ljubav prema bluzu i rokenrolu koja je podstakla čitavu karijeru čuvenog gitariste. 11 pesama sa novog albuma prikazuju kombinaciju njegovog autorskog bluza i interpretacija bluz numera poput "Rollin' and Tumblin" i "Standing Around Crying". 


"Uspešno smo se kretali kroz "prljave" vode kubanskog stila na albumu "Perfectamundo" i završili to putovanje", kaže Gibbons, objašnjavajući kako se novi projekat razlikuje od prethodnog. "Pomeranje ka bluzu je prirodno. To je nešto u čemu naši fanovi mogu uživati uz zadovoljavajuće iskustvo tradicionalnih korena i istovremeno osećajući bogatstvo "proširivanja" umetničke forme."

Gibbons sa ponosom priznaje da su mu bluz koreni pomogli da postane jedan od najistaknutijih umetnika, koji su potekli iz te tradicije, tokom proteklih nekoliko decenija. Bluz je uticao na njega "od samog početka", kaže on, "i taj uticaj nikada nije bledeo". Njegovi muzički uzori bili su Jimmy Reed, Howlin' Wolf, Muddy Waters, B.B. King, Albert King, Freddie King...

"Billy ima neverovatno duboko znanje o veličanstvenoj bluz tradiciji i nastavio je tu tradiciju u svojoj muzici tokom njegove neverovatne karijere", rekao je direktor Concord Records-a John Burk. "Stoga je izgledalo prirodno da se napravi projekat koji se usredsredio na njegove muzičke korene i muziku koja ga je inspirisala od samog početka."




Muzičari koji će učestvovati na albumu "The Big Bad Blues" su Mike Flanigin (klavijature), Joe Hardy (bas gitara), Greg Morrow (bubnjevi), Matt Sorum (bubnjevi), Austin Hanks (gitara), James Harman (harmonika). 

Spisak numera sa albuma ‘The Big Bad Blues':     
                                                
1. “Missin’ Yo’ Kissin’” (Gilly Stillwater)
2. “My Baby She Rocks”
3. “Second Line”
4. “Standing Around Crying” (Muddy Waters)
5. “Let The Left Hand Know…”
6. “Bring It To Jerome” (Jerome Green)
7. “That’s What She Said”
8. “Mo’ Slower Blues”
9. “Hollywood 151”
10. “Rollin’ and Tumblin’” (Muddy Waters)
11. “Crackin’ Up”  (Bo Diddley)