Menu
Kalendar događaja
  • 15
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 16
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 17
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 18
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 22
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
Hot in Shop

RIJEČKA GRUPA PARAF OBJAVILA JE NOVU VERZIJU PESME "ZASTAVE"


25.09.2023.


Riječka grupa Paraf objavila je novu, "live in studio" verziju pesme "Zastave", naslovne numere sa njihovog trećeg albuma, originalno objavljenog 1984. godine.
Album “Zastave” se danas smatra remek delom grupe koja je bila jedan od prvih pank bendova sa ovih prostora. O samom albumu Velid Đekić, riječki profesor književnosti, publicista i novinar je svojevremeno napisao: “Konceptualni album, kulturološki laboratorij za istraživanje spona između kolektivnih rituala i totalitarne (pod)svijesti…”.




"U vrijeme pripreme albuma Zastave, ‘gutali’ smo Krležu i njegove opise balkanske krčmetine. Tako je nastala pjesma ‘Zastave’, inspirirana opijenošću mrakom, a desetak godina kasnije stvarno su se ‘zapalile zastave’… i sva strahota pijanstva", rekla je Pavica čabrijan prisećajući se vremena nastanka albuma.
Nova verzija ‘Zastava’, snimljena je potpuno uživo u studiju Gis 15. jula ove godine pod producentskom palicom Mateja Zeca i naći će se na skorašnjem LP izdanju "DELTA Live 2022". 
Trenutnu postavu Parafa čine vokali Pavica Čabrijan i Iva Močibob, Raoul Varljen, sintisajzer, Vlada Simchic i Deni Šesnić, gitare, Zdravko Čabrijan, bas i Alen Tibljaš, bubanj.

Posetite naš METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo i albume grupe PARAF.