Menu

OTVARANJE PRVE IZLOŽBE NA OTVORENOM BEOGRADSKOG UMETNIKA DAVIDA VARTABEDIJANA 10. OKTOBRA U METROPOLISU


29.09.2023.


Beogradski likovni umetnik David Vartabedijan u saradnji sa Muzičkom kućom Metropolis priprema prvu izložbu na otvorenom.  Petnaest novih ilustracija (nacrtanih za potrebe reizdanja knjige „Ilustrovani Rokenrol vodić“ kao i za buduću knjigu „Ilustrovani Rokenrol vodič 2 - Nova generacija“ biće predstavljeno u prostoru ispred Muzičke kuće Metropolis (Makedonska 21) 10. oktobra tekuće godine.  




Rokenrol heroji, uvek intrigantni, uspešni i oni subjektivno - emotivno važni oduvek su bili inspiracija za Davida Vartabedijana, likovnog umetnika, rokenrol novinara i di-džeja.

Vartabedijan je rođen 23. 05.1968. u Beogradu. Školu za Industrijsko oblikovanje (odsek grafički dizajn) završio je 1987. godine a na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek grafika) je diplomirao 1992. godine.  Do danas je priredio osamnaest samostalnih i učestvovao na preko 140 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Rok novinarstvom se bavi od 1989. godine i do danas je objavio preko 2000 tekstova o rokenrol kulturi u svim relevantnim magazinima i portalima za rokenrol i pop kulturu (Pop-Rock, Huper, Ćao, Explosive, Hard Metal, Treće Oko, Super Tin, Metal Hammer, Starz, Singidunum Weekly, Večernje Novosti, Vreme zabave, XZ, Nocturne, Balkanrock...). Kao autor i voditelj emisija posvećenih rok kulturi radio je na Radio “Politici”, a od  2012. do 2019. godine bio je novinar, ilustrator i urednik, „Hit strane“ u „Politikinom zabavniku“. Svoj doprinos rokenrol kulturi dao je i kao  kao menadžer grupa: „Goblini“, „Havana Whisper“, „S.M.F.“, „Cactus Jack“ i  „Filthy Cathouse“.Kompletan je autor (ilustracija, dizajn, tekst) knjige (objavljene i u inostranstvu) „Ilustrovani Rokenrol vodič“ (izdavač: Pčelica, Čačak).

Član je ULUPUDS-a od 2006. godine.  


Davidova prva izložna na otvorenom biće otvorena u utorak 10. oktobra u 19 sati na prostoru ispred Muzičke kuće Metropolis u Makedonskoj 21. Nakon otvaranja izložbe sledi visoko oktanski rokenrol D.J. set Davida Vartabedijana.