Menu

LIKOVNI UMETNIK DAVID VARTABEDIJAN OTVORIO IZLOŽBU U METROPOLISU


11.10.2023.


Beogradski likovni umetnik David Vartabedijan otvorio je sinoć prvu "izložbu na otvorenom" na prostoru ispred Muzičke kuće Metropolis (Makedonska 21).  Brojni posetiocu su imali priliku da vide petnaest novih ilustracija (nacrtanih za potrebe reizdanja knjige „Ilustrovani Rokenrol vodić“ kao i za buduću knjigu „Ilustrovani Rokenrol vodič 2 - Nova generacija“. Pored novih u prostorija Metropolisa izloženi su i prethodni radovi autora. Nakon otvaranja izložbe usledio je visoko oktanski rokenrol D.J. set Davida Vartabedijana.

U sklopu promocije izrađene su i posebne šolje  sa crtežailustracijama Davida Vartabedijana koje su po promotivnoj ceni od 890 dinara dostupne u Metropolisu, Makedonska 21.

O umetniku:

Vartabedijan je rođen 23. 05.1968. u Beogradu. Školu za Industrijsko oblikovanje (odsek grafički dizajn) završio je 1987. godine a na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek grafika) je diplomirao 1992. godine.  Do danas je priredio osamnaest samostalnih i učestvovao na preko 140 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Rok novinarstvom se bavi od 1989. godine i do danas je objavio preko 2000 tekstova o rokenrol kulturi u svim relevantnim magazinima i portalima za rokenrol i pop kulturu (Pop-Rock, Huper, Ćao, Explosive, Hard Metal, Treće Oko, Super Tin, Metal Hammer, Starz, Singidunum Weekly, Večernje Novosti, Vreme zabave, XZ, Nocturne, Balkanrock...). Kao autor i voditelj emisija posvećenih rok kulturi radio je na Radio “Politici”, a od  2012. do 2019. godine bio je novinar, ilustrator i urednik, „Hit strane“ u „Politikinom zabavniku“. Svoj doprinos rokenrol kulturi dao je i kao  kao menadžer grupa: „Goblini“, „Havana Whisper“, „S.M.F.“, „Cactus Jack“ i  „Filthy Cathouse“.Kompletan je autor (ilustracija, dizajn, tekst) knjige (objavljene i u inostranstvu) „Ilustrovani Rokenrol vodič“ (izdavač: Pčelica, Čačak).

Član je ULUPUDS-a od 2006. godine.