Menu
Kalendar događaja
  • 22
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 23
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 24
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 25
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 29
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
Hot in Shop

"HOT IN THE CITY" - U SKLADU SA AKTUELNIM VREMENSKIM PRILIKAMA


19.07.2023.


Billy Idol je, na društvenim mrežama" objavio retko viđen originalni muzički video iz 1982. napravljen za njegov hit singl „Hot In The City“.



"Hot in the City" je bila "glavni" singl sa albuma  "Billy Idol", objavljenog 16. jula 1982. godine. Pomenuta numera se takođe nalazi na novom proširenom, reizdanju Idolovog istoimenog debitantskog albuma, koji će biti objavljen 28. jula. "Hot in the City" je svojevremeno, po objavljivanju" dospela na 23. mesto top liste najslušanijih u SAD i na 58. mesto liste  u UK. Remiks pesme je objavljen 1987. i takođe je imao značajan uspeh.

Novo reizdanje albuma "Billy Idol" uključuje originalni album sa 10 pesama, uz dodatak,prethodno neobjavljeni koncert snimljen 12. avgusta 1982. u Zapadnom Holivudu, ali i  nedavno otkriveni i ranije neobjavljeni 12-minutni Clubland Extended remiks pesmeWhite Wedding“. 







Billy Idol je jedno od najprepoznatljivijih lica i glasova rokenrola. Između 1977. i 1981. Idol je objavio tri albuma sa bendom Generation X. Godine 1982. Nakon razlaza sa bendom, započeo je  solo karijeru koja je integrisala smele i jednostavne linije pank i rokenrol dekadencije. Album "Billy Idol" u  velikoj meri je dobro prihvaćen od strane kritičara, ploča je postigla značajan komercijalni uspeh, dostigavši 45. mesto na Billboard 200 listi, a kasnije je proglašena zlatnom od strane Američkog udruženja izdavačke industrije (RIAA).
U januaru ove godine Idol jr odlikovan prvom holivudskom zvezdom na Bulevaru slavnih 2023. 

Posetite naš METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo i izdanja ovog sjajnog izvođača.