Menu

"DUMB" - NOVI SPOT ZA STARI SINGL NIRVANE


17.10.2023.


Nirvana ove godine slavi tri decenije godina od objavljivanja trećeg i poslednjeg studijskog albuma, “In Utero”. Tim povodom će biti objavljeno"Super Deluxe"  reizdanje koje će imati i 53 do sada neobjavljenih pesama Nirvane. Kao najava za kompletnu priču upravo je objavljen novi video za pesmu "Dumb".



U novoj verziji albuma "In Utero" će se naći i dva koncerata -  snimak poslednjeg Nirvaninog nastupa održanog samo tri meseca pre smrti lidera benda Kurt Cobaina 1994. godine, ali i snimak nastupa Los Angelesu održanog godinu dana ranije.

Za potrebe pripremanja reizdanja bend je angažovao i nekadašnje saradnike, pa su tako u pripremi učestvovali producent Jack Endino (“Bleach”), Steve Albini (“In Utero”), kao i Bob Weston). 

"In Utero" je treći i poslednji studjski album Nirvane, objavljen 1993. godine i sadrži neke od najpoznatijih pesama benda - "All Apologies", "Rape Me", "Heart-Shapede Box".... Iako je dostigao prvo mesto Billboard liste nije postigao komercijalni uspeh kao prethodni album "Nevermind". 


Posetite METROPOLIS SHOP, istražite našu ponudu izdanja ovog kultnog benda.